Pokrenut online magazin H100.Biz

Krajem decembra pokrenuli smo online magazin H100.Biz.

H100.Biz je  elektronski magazin i portal za širenje znanja i ideja o čoveku u doba kreativne i kolaborativne ekonomije i kulture kod nas i u svetu odnosno o ekonomiji znanja. Koristimo forme autorskih tekstova, bloga i marketinga sadržaja.

Verujemo da će modeli kreativnosti, kolaborativnog rada i deljenja, odnosno participativnog odlučivanja i stvaranja bitno obeležiti svet budućnosti. Naš cilj je da istražujući ove teme i specifične oblasti, omogućimo javnosti da razume svet u kojem živi i deluje.

Pozivamo zainteresovane autore i istraživače da na ovom portalu objavljuju svoje članke, istraživanja i učine ih javno dostupnim resursom. Naša zajednička misija je izgradnja zajednice znanja za razumevanje savremenog sveta i podrška kompanijama, neprofitnim organizacijama i društvenim grupama koje se zalažu za uravnoteženo korišćenje resursa odnosno smatraju kreativnost i znanje važnom odlikom današnjeg ali i budućeg sveta i njegove ekonomije.

Koncept: o kreativnoj ekonomiji iz ugla ljudskog kapitala

Online magazin H100.Biz (Human 100) informiše zainteresovane o ličnom i profesionalnom razvoju i poslovima u doba savremene informatičke i tehnološke revolucije. Ovo doba se drugačije označava kao kreativna ekonomija, ekonomija deljenja ili kolaborativna ekonomija, ekonomija znanja i inovacija… Lista se ovim ne završava. Glavni izazov i osnova nedoumice je kako se čovek kao akter nove ekonomije i proizvodni faktor u vidu kreativnog, inputa znanjem i veštinama, može snaći u okolnostima u kojima ni nobelovci iz ekonomije nemaju jasno i složno mišljenje. Kako raditi, kako se razvijati, koje kompetencije će biti tražene, koji su trendovi u poslovanju, kako upravljati poslovnim i tehnološkim procesima…

Pitanja je beskonačno mnogo i ovaj elektronski magazin želi da ona relevantna otvori i ponudi kao moguće pravce promišljanja. U svemu tome želimo da vidimo kako se Srbija kao mala zemlja i vrlo limitirano tržište, može postaviti, i to u sferi razvoja ljudskih resursa, zapošljavanja, mogućnosti uspešnog pokretanja i vođenja mikro, malog i srednjeg biznisa.

Pročitaj o konceptu i navigaciji sajta, odnosno glavnim rubrikama i kategorijama internet portala H100.Biz